کفپوشها یکی از اصلیترین موارد در دکوراسیون منازل هستند و موکت از محبوبترین کفپوشهاست که باید در نصب آن دقت کنید. محبوبیت موکتها از آنجا شروع شد که در مقایسه با دیگر کفپوشها از اتلاف انرژی گرمایی جلوگیری کرد. همچنین موکتهای نسل جدید عایق صدا نیز هستند و برخی بر این باور هستند که بهترین کفپوش برای اتاق کودک میباشد چرا که تا حد زیادی امنیت کودکان نوپا را تضمین میکند. اصولا کسانی که میخواهند از موکت به عنوان کفپوش استفاده کنند میخواهند بخش وسیعی از کف منزل را بپوشاند پس اگر این دسته از کفپوشها به درستی نصب نشوند جلوه و زیبایی خود را از دست داده و باعث بی نظمی ظاهر خانه میشوند.
همه بر این باورند که نصب موکت کاری راحت و آسان است اما باید بدانید هرکاری اصول خودش را دارد و هرچه بهتر این کار را انجام دهید نتیجهی بهتری خواهید گرفت و همچنین رعایت اصول نصب موکت به دوام موکت هم کمک میکند. برخی از افراد میگویند که نصب موکت یکی از پرهزینهترین کارهاست. اما با دقتی کمی بیشتر متوجه خواهید شد سختی نصب آن نسبت به سایر کفپوشها بسیار کمتر است و شما با داشتن کمی دقت، سلیقه و ظرافت میتوانید خودتان این کار را انجام دهید.
در ادامه به مراحل نصب موکت میپردازیم:

زیرسازی نصب موکت
موکتها نیاز به زیرسازی آنچنانی ندارند و قابلیت نصب بر روی تمامی سطوح را دارند اما نکاتی وجود دارد که در اجرای آن باید رعایت شود. به عنوان مثال تا جایی که امکان دارد سطح زیری باید صاف باشد و همچنین باید دقت کرد سطح مورد نظر خیس یا مرطوب نباشد. برای مسطح کردن سطح زیری استفاده از سیمان، پودر سنگ، چسب بتن و آب میتواند ترکیب مناسبی باشد. این مرحله مهمترین و اساسیترین قسمت در نصب موکت به شمار میرود چرا که اگر زیرسازی به خوبی صورت نگیرد ممکن است موکت به خوبی بر روی زمین قرار نگیرد. قرار نگرفتن موکت به درستی بر روی سطح زمین ممکن است حتی در هنگام جارو کشیدن سبب جابهجایی آن شود که امری آزار دهنده است.

موکت را خوب بچسبانید
پس از آنکه زیرسازی مورد نظر خشک شد و گرد و غبار اضافه را جمع کردید، به چسباندن موکت میرسیم. در ابتدا با کمک یک کاردک یا قلمموی صنعتی چسب موکت را بر روی زمین به خوبی پخش کنید. دقت داشته باشید که دمای چسب خیلی بالا و پایین نباشد و در حالت کلی بهترین دمای کاربردی برای چسب موکت بین ۸ تا ۲۵ درجه سانتیگراد میباشد. فراموش نکنید که در ترکیب این چسب تینر و بنزین وجود دارد پس احتمال آتشسوزی زیاد است سعی کنید ایمنی را به خوبی رعایت کنید.

نصب بهتر موکت با دانستن چگونگی برش آن
برش موکت از دیگر مراحل نصب آن میباشد. انجام اینکار بسیار راحت است فقط به کمی دقت و ظرافت نیاز دارد. تنها یک میلیمتر اشتباه باعث کجی در برش میشود که این اتفاق خوشایندی نمیباشد. برای راحتی در این کار ابتدا طول و عرض اتاق را اندازه بگیرید و به آن ۱۵ سانتیمتر اضافه کنید. پس از آن طبق اندازهگیریهای مشخص شده با استفاده از یک کاتر تیز موکت را برش دهید. برای راحتی این کار بهتر است موکت را از پشت برش دهید.

موکت را نصب کنید
با انجام دادن کارهای قبل به مرحلهی پایانی یعنی نصب موکت میرسیم. برای راحتی این کار پیشنهاد میکنیم از گوشهها و کنارههای دیوار شروع کنید. موکت را کاملا به لبهی دیوار بچسبانید به گونهای که هیچ فاصله و شکافی با دیوار وجود نداشته باشد. حال تیکههای اضافی آن را بریده و موکت را بچسبانید. با استفاده از یک کاردک به آرامی روی موکت فشار وارد کرده تا آن را در جای خود محکم قرار داده باشید.
در نهایت با رعایت این نکات میتوانید به راحتی برای خودتان موکت نصب کنید اما اگر به اندازه کافی حوصله و دقت ندارید بهتر است از نصاب موکت کمک بگیرید.
شما نیز اگر تا به حال موکت نصب کردهاید تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بدون دیدگاه